Anatolia College Press Release 23.9.2011

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

 

Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

στο American College of Thessaloniki ACT

Το American College of Thessaloniki – ACT διοργανώνει συνέδριο με θέμα “Philosophy and Theory of Artificial Intelligence”, στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2011, στο New Building και στη Bissell Library του ACT. Το συνέδριο θα φιλοξενήσει 13 ομιλητές και μερικούς από τους πιο γνωστούς επιστήμονες και ερευνητές του κλάδου, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να θέσουν τα βασικά θέματα της ατζέντας όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, για την επόμενη χρονιά. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 1/3 των συμμετεχόντων προέρχεται εκτός Ευρώπης, ενώ τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευτούν κατά ένα μέρος σε έναν ειδικό τόμο του περιοδικού "Mindsand Machines" και κατά ένα μέρος ως βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Springer Publishers.

Η θεωρία και η φιλοσοφία της τεχνητής νοημοσύνης έχουν φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου τα πάντα είναι ανοιχτά και τίθενται εκ νέου υπό συζήτηση. Τον τελευταίο καιρό ωστόσο, πέρα από τα κλασικά ερωτήματα του τύπου «Μπορούν οι μηχανές να σκέφτονται;» υπάρχει μία τάση που θέλει την τεχνητή νοημοσύνη να έχει ξεπεραστεί και να πρέπει να αντικατασταθεί ή να συμπληρωθεί από άλλες μεθόδους, όπως νευρωνικά δίκτυα, στατιστικές μεθόδους, υβριδικά νευρο-υπολογιστικά συστήματα, παγκόσμιους αλγόριθμους κ.λ.π.

Το συνέδριο αυτό επιχειρεί να δώσει μία νέα ματιά στα πολλά θεωρητικά και φιλοσοφικά προβλήματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών και ηθικών ζητημάτων και για το λόγο αυτό συγκεντρώνει επιστήμονες από διαφορετικές επιστήμες και με διαφορετικές εμπειρίες.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Dr. Vincent C.Müller, Καθηγητή Φιλοσοφίας στο ACT(http://www.sophia.de) με χορηγούς όλους τους σημαντικούς οργανισμούς στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, όπως AAAI, ACM-SIGART, IACAP και ECCAI.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011, στις εγκαταστάσεις του ACT (ώρα έναρξης, 10:00). Για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφτείτε το http://www.pt-ai.org ή επικοινωνήστε με τον κύριο Γκαντίνα στο 2310 398342 ή στο gantinas [at] act [dot] edu